Parfum uitgelegd

Parfum uitgelegd

Jun 23, 2023Support OneCommerce

Hoe het komt dat je parfum verandert, en niet hetzelfde ruikt na een paar uur dragen; De verschillende laagjes die vrijkomen.

Parfumeurs gebruiken verschillende noten. Ze bouwen en werken in laagjes om zo het gewenste effect te krijgen. Vanaf het moment dat je een parfum aanbrengt, begint het zich te ontwikkelen in verschillende fases. Elke fase bestaat uit een groep noten of geurtjes, die een verschillende graad van vluchtigheid hebben. De ene geur blijft 2 uur hangen, de andere ruik je tot 24 uur lang.

Hoofdnoten: de eerste indruk

De hoofdnoten zorgen voor de eerste indruk die een parfum achterlaat. Het zijn lichte, vluchtige noten, die als je als eerste ruikt als je een flacon opent. Ze zijn fris, fruitig en soms zoet. Ze verdampen ook het eerst, het effect ervan is dus vluchtig. Sommige topnoten verdwijnen zelfs al na 10 minuten.

Hartnoten: de kern van je parfum

Als de topnoten vervlogen zijn, is het de beurt aan de middel- of hartnoten. Naast prikkelende kruiden en specerijen vind je in topnoten ook vaak bloemen terug. De middelnoten zijn de kern van elke parfumcompositie, ze zorgen voor het dominante thema in je parfum. Ze staan ongeveer een uurtje in de spotlights voordat ze mengen met de bodem- of basisnoten.

Basisnoten: vastgelegd in je geheugen

De basisnoten vormen de ziel van je parfum. Als fundament binden ze andere ingrediënten samen en creëren de indruk die in je geheugen blijft hangen. Ze duren het langst en ruiken het meest intens. Ze dragen het parfum wel 4 uur of langer.

 

Meer tips of advies? Stuur gerust een berichtje naar hemelse-geuren.nl!

More articles