• Levering in Nederland en België
  • Uitgebreide collectie
  • Enkel originele Italiaanse merken
  • Volg ons op social media!
  • Uitgebreide keuze in verzending
Home » Verzorgingssproducten » Parfum » ontstaan van parfum 💙

ontstaan van parfum 💙

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 22:29

ontstaan van parfum 💙

Wanneer we een bepaalde geur ruiken, zoals bijvoorbeeld schone was of een verse perzik, verbinden we die geur onmiddellijk en onbewust met een deel van ons geheugen. Geur kan gevoelens oproepen en herinneringen oproepen die we vergeten waren. Parfum is, heel eenvoudig, een beheersing van enkele van de meest voorkomende geuren, en de listige combinatie daarvan om een ​​unieke geur voor een individuele persoon te produceren. Om parfum te begrijpen, zouden we bij het begin ervan moeten beginnen, in de tijd van de oude Egyptenaren.

 

Oorsprong en geschiedenis

 

Egyptenaren waren verantwoordelijk voor de oorsprong van parfum. Ze gebruikten geuren in alles, van religieuze ceremonies tot begrafenisvoorbereidingen en zelfs dagelijkse kleding. De rijke elites van de Egyptische samenleving, zowel mannen als vrouwen, zouden zichzelf sieren met aroma's zoals lelie om hun status aan te geven. De Perzen namen het gebruik van parfum over als een teken van politieke status, maar pas toen de Grieken en Romeinen ermee vertrouwd raakten, werd het als een vorm van kunst beschouwd en massaal en in constante kwaliteit geproduceerd. Archeologen ontdekten onlangs een parfumfabriek uit 2000 voor Christus, gevestigd in Cyprus, die zich gespecialiseerd leek te hebben in de productie van geuren zoals koriander, laurier, mirte, lavendel en rozemarijn. Parfum verspreidde zich langzaam over de hele wereld en gedurende een tijdje werden geuren voornamelijk gereserveerd voor gebruik in religieuze ceremonies. In 1190 begon parfum echter commercieel te worden geproduceerd in Parijs, en van daaruit groeide het uit tot een enorme industrie.

Tegenwoordig gebruiken veel parfums synthetische geuren. Historisch gezien, en bij sommige moderne, volledig natuurlijke parfumfabrikanten, worden geuren afgeleid van de essentiële oliën van planten, dieren en zelfs zeewier.

 

Synthetische creaties bieden daarentegen geuren die niet bestaan ​​in de natuurlijke wereld. Zo heeft de geur van Calone hints van ozon en metaal. Veel "muskus" -geuren worden nu ook kunstmatig geproduceerd, zowel om parfumeurs een meer neutrale geur te geven als om de behoefte aan oogsten bij dieren te verlichten.

 

Er is discussie over de vraag of synthetische geuren beter of slechter zijn dan natuurlijke aroma's, maar uiteindelijk gaat het om de persoonlijke voorkeur van de klant. 


Reactie plaatsen

Reacties

YP
10 maanden geleden

Wat een mooie en leerzame uitleg! Ik ben van jongs af aan diep geïntrigeerd door geuren, het ontstaan en uitwerking etc. Mijn diepste wens is om ooit een eigen geuren te creëren en een parfumhuis op te zetten 😁