• Levering in Nederland en België
  • Uitgebreide collectie
  • Enkel originele Italiaanse merken
  • Volg ons op social media!
  • Uitgebreide keuze in verzending
Home » Verzorgingssproducten » gezichtsverzorging

gezichtsverzorgingHuidverzorging: De verschillen tussen de huid van mannen en vrouwen

Eerst de objectieve verschillen:

Gezichtshaar

Een van de meest voor de hand liggende verschillen heeft te maken met gezichtshaar. 

Het verschil tussen vrouwelijke en mannelijke haarzakjes wordt, duidelijker wijs, eerst benadrukt door het gebrek aan baardgroei, maar hun behandeling en zorg zullen ook de preventie van rimpels en de algehele structuur van de huid van het gezicht beïnvloeden.

Haarzakjes veranderen daarom ook  de behoeften van huidverzorging. Bijvoorbeeld: een man die regelmatig doet scheren heeft meer kans op irritatie of droogte en kan onaangename sensaties ervaren zoals ruwheid of ingegroeide haren.

Het is dus duidelijk dat mannen, zowel met als zonder baard, en vrouwen verschillende producten nodig hebben, specifiek en gericht op individuele behoeften.

Collageen

Mannen hebben ook de neiging om meer collageen dan vrouwen te hebben waardoor het hun huid compacter en dikker maakt.

Het betekent echter niet dat mannen immuun zijn voor rimpels en andere tekenen van veroudering, omdat hun collageenpercentage na verloop van tijd gestaag afneemt, in tegenstelling tot dat van vrouwen die pas na de menopauze sterk beginnen te vallen. Het is daarom belangrijk om de huid van het gezicht al vroeg te behandelen. Bepaalde vrouwelijke producten worden niet aanbevolen voor mannen, vooral op jonge leeftijd, omdat ze speciaal zijn ontworpen om collageen te verhogen. Het is daarom beter om op maat gemaakte producten te gebruiken voor de huid van mannen.

Talg

Een ander verschil tussen mannen en vrouwen huid ligt in de productie van talg, een vette stof geproduceerd door de huid om het te beschermen tegen externe agressies. Na de puberteit beginnen mannen veel meer talg te produceren dan vrouwen.

Deze extra talg is het gevolg van de hogere testosteronspiegel en ook een direct gevolg van het feit dat mannen gemiddeld veel meer talgklieren (en dus meer poriën) hebben dan vrouwen.

Deze functie verhoogt de kans op mannen die lijden aan problemen zoals mee-eters en acne in vergelijking met vrouwen.

Aan de andere kant hebben vrouwen de neiging om meer last te hebben van een droge huid

Dikkere huid

Mannen hebben de neiging om een dikkere huid te hebben dan vrouwen, wat betekent dat het moeilijker is voor de huid van een man om producten te absorberen. Om de voordelen van gezichtsreinigers, hydraterende crèmes en andere producten te krijgen, moeten mannen manieren vinden om de absorptie te verbeteren. Het gebruik van crèmes gewijd aan hen zal de oplossing van een dergelijk probleem te vergemakkelijken.

Tekenen van tijd

Het laatste aspect waar we het over willen hebben is huidveroudering. Over het algemeen begint de mannelijke huid later tekenen van veroudering dan die van vrouwen te vertonen. Deze veranderingen vinden echter vaak snel plaats zodra het proces is begonnen.

De factoren die het meest van invloed op dit proces zijn de afname van de spiermassa en de daaruit voortvloeiende ontspanning van de huid. 

Rimpels zullen ook de neiging hebben om later te verschijnen in vergelijking met het vrouwelijke gezicht, maar als ze verschijnen zijn ze meestal meer en dieper. Het is daarom belangrijk dat een man begint om de huid te behandelen vanaf jonge leeftijd met producten gericht op mannelijke problemen, want hoewel zelfs een goede vrouwelijke anti-rimpel crème kan helpen, voor mannen zal een speciaal mannenproduct zeker veel effectiever zijn, vooral na verloop van tijd.

Op dezelfde manier zullen vrouwen van jonge leeftijd zich moeten richten op verschillende problemen, zoals bijvoorbeeld het verschijnen van de eerste rimpels en het gebruik van specifieke producten, zal hen helpen om de opmars van onvolkomenheden die in de loop der jaren exponentieel zullen verergeren, te vertragen; vooral na de menopauze.

Conclusies

Hoewel er veel verschillen zijn, delen mannelijke en vrouwelijke huid dezelfde basisbehoeften en dat is: reiniging, hydratatie, verwijdering van dode cellen en overtollige talg, bescherming tegen zonlicht en tijdsteken.