• Levering in Nederland en België
  • Uitgebreide collectie
  • Enkel originele Italiaanse merken
  • Volg ons op social media!
  • Uitgebreide keuze in verzending
Home » Verzorgingssproducten » Deodorant

Deodorant


geschiedenis van deodorant

 

Het idee om onaangename lichaamsgeuren te voorkomen is oud.

Praktisch sinds mensen grotten verlieten, zijn pogingen om lichaamsgeur te verbergen hand in hand gegaan met de evolutie van het leven in de samenleving. Te beginnen met.... vrouwelijk zweet! Ja, zelfs als de geur van mannelijk zweet het sterkst is, heeft het altijd de voorkeur gehad om het vrouwelijke zweet te maskeren of niet te ruiken.

Daarom wordt aan de vrouwen sinds de oudheid de taak toevertrouwd om een ​​remedie te vinden tegen zweten en onaangename geuren: de eerste materialen die werden gebruikt waren zouten van minerale oorsprong, zoals natron of aluin, soms ook gemengd met geurige kruiden. om een ​​echt deodoranteffect te krijgen! In het oude Egypte werden parfumbaden, ontharing en massage met geurende oliën gebruikt, en tenslotte het gebruik van kaneel of aluin en geparfumeerde kruiden als deodorant.

 

Het gebruik van aluin was ook wijdverbreid in het oude China. De meest gebruikelijke methode in de oudheid om slechte lichaamsgeuren te bestrijden, was echter het gebruik van zwaar geparfumeerde oliën. In de 18e eeuw werden stappen gezet in de richting van de uitvinding van deodorants: er werd ontdekt dat de zweetklieren zweet produceerden en er werd opgemerkt dat bacteriën verantwoordelijk waren voor de bijbehorende geur. Wetende dat bacteriegroei vocht en warmte vereist, werd er gezocht naar verbindingen die de vochtigheid zouden verlagen of direct op bacteriën zouden werken, waardoor hun groei werd geremd. We moeten echter wachten tot de negentiende eeuw om de eerste formulering te hebben van wat we nu deodorant noemen, die werd uitgevonden en gepatenteerd in 1888. Aanvankelijk gewijd aan een exclusief vrouwelijk publiek, maar in de loop der jaren ook door mannen. Vanaf dat moment tot op de dag van vandaag is de aandacht voor persoonlijke hygiëne sterk ontwikkeld en bijgevolg zijn er veel onderzoeken gevolgd die leven hebben gegeven aan een breed scala aan deodorants.