• Levering in Nederland en België
  • Uitgebreide collectie
  • Enkel originele Italiaanse merken
  • Volg ons op social media!
  • Uitgebreide keuze in verzending
Home » Verzorgingssproducten » baardverzorging/ scheerproducten

Baardverzorging

Er zijn in feite zoveel producten en zo veel situaties dat het vaak moeilijk is om alle informatie te vinden die je nodig hebt. Daarom heb ik deze gids samengesteld om je te helpen je te oriënteren in deze wereld-ter-baarden, zowel voor als je in de beginfase van de groei bent als dat je al een volle baard hebt om mee te pronken, hier vind je tips en oplossingen voor de meest netelige problemen. 

Laten we beginnen !

 

Een baard laten groeien

Als je al een mooie lange baard hebt, kun je direct naar het volgende gedeelte hieronder gaan.

Het eerste dat u moet doen, is uzelf een tijd van minimaal 3-4 maanden gunnen waarin het doel is om het haar langer te maken om het werkbaar te maken voor een bepaalde vorm of stijl. Natuurlijk hangt veel van de baard af van genetica,  maar er zijn maar weinig mensen die niet tot een meer dan uitstekende dekking van hun gezicht komen. Ik denk dat het ook belangrijk is om te onderstrepen dat er geen wonderbaarlijke producten zijn voor baardgroei, dus pas op voor degenen die ze verkopen alsof ze werken.

 

Hoe zorg je voor je baard

Voordat u begint met het gebruik van specifieke producten en andere accessoires, zijn er enkele gewoonten die onderdeel zouden moeten worden van de baardverzorgingsroutine. Hieronder staan ​​de eerste dingen waar u zich zorgen over moet maken en hoe u dit moet doen.

  • snor stijlen
  • Hygiëne

De eerste gewoonte die u moet opnemen, is uw baard regelmatig te wassen. In feite heeft het de neiging om onzuiverheden vast te houden, zoals voedsel, pollen en stof, waardoor het een vruchtbare voedingsbodem wordt voor bacteriën die infecties kunnen veroorzaken.  Het is ook erg belangrijk om een ​​speciale shampoo te gebruiken of in ieder geval een product dat niet te agressief is.

 

zeep en scheerschuim

 

De zeep en scheerschuim worden gebruikt om te hydrateren en te verzachten voor het scheren. In tegenstelling tot de nieuwe en moderne gels, drogen ze de huid niet uit en minimaliseren ze irritatie. De kwaliteit van het product is in dit geval essentieel. De voorbereiding ervan kost wat tijd, maar het is het waard en wordt bijna een ritueel van persoonlijke verzorging!

 

Veel voorkomende problemen

Een van de meest voorkomende problemen bij baardverzorging is jeuk.

Jeuk, vooral in de beginfase van de groei, kan erg vervelend zijn en tot ergernis leiden. In dit geval is de oplossing om de baard regelmatig te wassen zoals hierboven al aangegeven en een product te gebruiken dat de huid hydrateert, zoals talkpoeder.