• Levering in Nederland en België
  • Uitgebreide collectie
  • Enkel originele Italiaanse merken
  • Volg ons op social media!
  • Uitgebreide keuze in verzending
Home » Waarom word iedereen gelukkig van cadeautjes?

Waarom word iedereen gelukkig van cadeautjes?

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 13:18

Ben jij een van die mensen die er net zo van houd om een ​​geschenk te geven als om ze te ontvangen?

 

Daar maken wij ons ook schuldig aan! Degene die zei dat geld geen geluk kan kopen, heeft zijn geld duidelijk niet op de juiste plaatsen uitgegeven. Hoewel je constant je geld verspilt in een poging een diepgewortelde emotionele leegte te vullen met meer materiële 'dingen', is waarschijnlijk niet de sleutel tot geluk op lange termijn, maar geld uitgeven aan anderen is niet alleen een geschenk voor de ontvanger maar ook voor jou. als de persoon die geeft.

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat het aangaan van vrijgevigheid ons gelukkiger maakt. Denk er over na. Wat zou je gelukkiger maken - het kopen van een paar vreselijk dure schoenen die niets anders doen dan blaren geven of de blik van verrassing, opgetogenheid of dankbaarheid op iemands gezicht zien wanneer je hem een ​​attent cadeau geeft? Zou je je beter voelen als je een hele cake koopt en deze alleen verslindt of deelt met anderen? Op basis van anekdotisch bewijs lijkt het erop dat delen in feite zorgzaam is en dat het geven van geschenken ons gelukkiger kan maken. Maar wat is precies de wetenschap achter vrijgevigheid?

 

 

GEVEN IS VERWERKT IN ONS DNA

 

Als soort zijn mensen fundamenteel sociaal en gemeenschapsgericht. We leven samen, eten samen en werken samen. Onderdeel van deze socialiteit is het zorgen voor elkaar. Met elkaar delen, of het nu gaat om eten, kennis of die gloednieuwe jurk, is een voorbeeld van hoe de mensheid inherent genereus is.

 

 Studies hebben feitelijk kwantitatief bewijs gevonden dat we een groter gevoel van geluk voelen wanneer we geld aan anderen uitgeven dan wanneer we het geld aan onszelf besteden. De blik op het gezicht van de ontvanger wanneer ze hun cadeau openen, geeft een psychologische lift naar de andere persoon en triggert de afgifte van endorfine in hun hersenen, waardoor dezelfde euforische gevoelens van plezier en vreugde ontstaan ​​die we kunnen ervaren na een zware training of wanneer we erin vallen liefde.

 

EEN GOED GESCHENK KAN ZORGEN VOOR EEN RELATIE EN ZELFS EEN BESTAANDE VERBETEREN

 

Studies hebben aangetoond dat een doordacht en goed getimed geschenk uw band met een andere persoon kan versterken en ontwikkelen. Een geschenk dat betekenis heeft tussen twee mensen (ja, het is de gedachte die telt) kan voor één persoon een non-verbale manier zijn om zijn gevoelens en waardering voor de ontvanger van het geschenk te uiten. Je hebt bijvoorbeeld een vreselijke dag op je werk gehad, dus je partner koopt een mooi boeket van je favoriete bloemen voor je. De kans is groot dat deze kleine daad van vrijgevigheid zowel je opbeurende als je de zekerheid geeft dat je partner zeker een blijvertje is. Sommige mensen mopperen misschien dat ze het niet leuk vinden om geschenken te geven. Ze lijken over het algemeen te denken dat andere mensen te moeilijk zijn om voor te winkelen of dat het gewoon te veel werk, te duur of te veel druk is. Maar echt, het is niet zo moeilijk. Een klein attent geschenk kan van onschatbare waarde zijn. Geschenken maken ons niet blij omdat het overdadige grootse gebaren waren of buitensporig duur, ze maken ons gelukkig omdat ze ons in staat stellen contact te leggen met iemand om wie we geven.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.